S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Fundació Protecció organitza una trobada amb bombers de tota Espanya per a augmentar la seguretat de la població en incendis

La Regidoria de Protecció Ciutadana destaca el valor de la trobada i la cimera internacional que ha reunit aquesta setmana a professionals de 19 països per a abordar la resposta a la pandèmia

• Primera Jornada Tècnica d'Incendis Estructurals

20/05/2022

L'Ajuntament de València, a través de la Fundació de Policia i Bombers, ha organitzat una trobada que ha reunit professionals de tota Espanya per unificar criteris d'actuació durant els incendis en edificis. L'objectiu fonamental d'esta primera Jornada Tècnica d'Incendis Estructurals, és “augmentar la seguretat de la població en els incendis que es produixen en edificis perquè la formació també és un dels millors servicis que podem fer a la ciutadania” ha indicat el regidor de Protecció Ciutadana i president de la fundació, Aarón Cano que ha destacat la importància d'una trobada que ha aconseguit reunir bombers i bomberes de tota Espanya per a “unificar criteris en les seues intervencions més delicades.

 

Durant l'acte Cano ha recordat que “esta setmana hem aconseguit que València es convertisca en la capital de l'intercanvi d'experiències internacionals sobre la pandèmia gràcies al projecte Stamina, que hem organitzat en la central de Policia Local i ara continuem treballant en la seguretat de la població amb esta trobada”.

En l’acte han participat professionals de Madrid, Barcelona, Bilbao, València o Màlaga per a unificar maneres de treballar perquè, segons admet el responsable de Bombers de l'Ajuntament de València, Enrique Chisbert, “cada cos funciona autònomament, realitza els mateixos procediments però no existeix una unificació que ens permeta avançar”. Una unitat de criteris i procediments que és “fonamental per a millorar tot el possible la protecció a la ciutadania, que és l'ADN de Policia i Bombers” ha manifestat Cano, que ha insistit en la importància de la trobada perquè es referix a uns dels incendis més sensibles i delicats, els incendis en espais tancats i edificis.

La jornada ha arrancat abordant la unitat del llenguatge amb el qual es referixen els bombers a cada servici però també unificant criteris en les intervencions més complexes, en l'atenció a les víctimes. Chisbert, per la seu banda a precisat que “necessitem unió per a avançar, i estem molt contents que hagen vingut bombers de tot el país”.

Per a finalitzar, Cano, ha destacat la importància de les trobades professionals que “són fonamentals per a millorar protocols, la resposta dels servicis d'emergència de les Forces i Cossos de Seguretat i l'intercanvi d'experiències”, i ha afirmat que “la formació és el millor servici que podem fer a la ciutadania”.