Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València es consolida com la tercera ciutat que més ràpid paga als seus proveïdors

Borja Sanjuán subratlla que l'Ajuntament paga cinc vegades més ràpid que en 2015 per a ajudar a les empreses en la recuperació econòmica

• Les dades del Ministeri d'Hisenda corroboren l'esforç que ha realitzat l'Ajuntament de València

19/09/2021

L'Ajuntament de València s'ha situat com la tercera de les deu grans ciutats espanyoles amb el termini del Pagament Mitjà a Proveïdors (PMP) més reduït. Així ho ha certificat el Ministeri d'Hisenda, que ha establit el PMP de València el mes de juny en 17’76 dies enfront dels 60 dies de mitjana que tarden el conjunt de les entitats locals de l'Estat a pagar als seus proveïdors. Amb les dades avalades pel Ministeri d'Hisenda, València manté la tendència en la reducció del Pagament Mitjà a Proveïdors i només Barcelona i Màlaga paguen les seues factures en menys temps.

 

El regidor d'Hisenda de València, Borja Sanjuán, ha destacat l'evolució del període mitjà de pagament que està permetent pagar molt abans als proveïdors de l'Ajuntament. “El Ministeri d'Hisenda ha publicat les dades del període mitjà de pagament de les administracions locals i València es consolida com una de les ciutats que més ràpid paga les seues factures d'Espanya. Estem pagant tres vegades més ràpid que la mitjana del conjunt de ciutats i som la tercera ciutat en tot l'Estat Espanyol que més ràpid està pagant”, ha explicat.

Per a Sanjuán, la situació de València amb els seus proveïdors reflecteix un canvi de les prioritats de l'equip municipal respecte a governs anteriors. “Això és un canvi substancial amb respecte el que feia està administració en èpoques anteriors i, per exemple, suposa pagar cinc vegades més ràpid que el que es pagava en 2015. Tot això es tradueix en què les empreses i els autònoms estan cobrant abans les seues factures a la ciutat de València i això està ajudant d'una manera molt decidida a la recuperació econòmica”, ha defensat.

Les dades del Ministeri d'Hisenda corroboren l'esforç que ha realitzat l'Ajuntament de València a reduir progressivament els terminis de pagament perquè els seus proveïdors pogueren disposar de liquiditat en el menor temps possible. Així, enfront dels 77,93 dies que tardava l'Ajuntament en 2015 a abonar les factures, en 2020 el termini es va reduir fins als 24,03 dies de mitjana.

En 2021 el consistori ha redoblat els seus esforços per a continuar reduint els terminis de pagament i fruit d'això al juny s'ha aconseguit rebaixat el termini fins als 17’76 dies de mitjana.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán