Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El jardí del complex d’Abastos tindrà més arbres, zona de jocs infantils més ampla i àrea de descans per al veïnat

L’Ajuntament presenta el projecte de remodelació de l’espai, fruit dels pressupostos participatius, a les entitats del barri

• Recreació del projecte inicial de la remodelació

19/10/2021

L’Ajuntament ampliarà l’àrea de jocs infantils, instal·larà mobiliari urbà i aparells biosaludables, i plantarà més arbres a l’àrea que envolta el complex cultural-esportiu d’Abastos, a Arrancapins. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha presentat este migdia el projecte de remodelació de l’espai a l’associació veïnal del barri i a les persones proponents del projecte al Decidim València. L’actuació compta amb un pressupost de 128.000 euros.

 

Millorar les dotacions de les zones comunes del barri per donar resposta a les reivindicacions del veïnat del barri, eixe és l’objectiu del projecte que es portarà endavant a Arrancapins i del que el vicealcalde, Sergi Campillo, ha presentat un esbós a l’associació de veïns i veïnes del barri i a les persones que van proposar la idea mitjançant el procés participatiu Decidim València.

La remodelació del recinte que envolta l’antic mercat d’Abastos consistirà en l’ampliació de l’àrea de jocs infantils, “ja que està molt concorreguda” i “volem millorar la qualitat de la instal·lació per a les xiquetes i xiquets”, ha explicat el vicealcalde. A més, es crearà una zona d’estada per als usuaris i usuàries, “perquè puguen tindre un espai adequat i amable”. D’altra banda, “hem fet un esforç per introduir més arbres, de forma que hi haja més zones d’ombra i augmentar així la infraestructura verda al barri amb tots els beneficis que això suposa”, també es col·locarà nou mobiliari urbà i aparells biosaludables per condicionar la zona.

El vicealcalde s’ha reunit amb representants de l’associació de veïns i veïnes Abastos-Finca Roja i amb les persones que van fer les propostes als pressuposts participatius per tal “d’explicar-los quina és la proposta inicial del servici de Jardineria Sostenible i de l’equip redactor de l’obra perquè puguen donar la seua opinió, i dir si volen canviar o introduir algun element nou, tal i com s’ha fet en la resta de projectes sorgits dels processos participatius”, per tal que les persones que han fet la proposta basant-se en les necessitats del barri, puguen tindre coneixement i aportar el seu punt de vista sobre el projecte. De fet les persones que han assistit a la reunió han fet alguns suggeriments que se recolliran en el projecte final. “Una vegada enllestit caldrà aprovar-lo i licitar-lo immediatament perquè al llarg de 2022 ja siga una realitat”. En tot cas, ha assenyalat Campillo, en estar dins d’un edifici protegit, s’ha de comptar amb el dictamen favorable de la Comissió de Patrimoni.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo