S'està cercant, espereu....

El Palau - València

EL PALAU

 

Palau de l'Exposició

 

El Palau Municipal, hui anomenat Palau de l'Exposició, esta situat a un entorn privilegiat de la ciutat en plena expansió, excel·lentment comunicat i envoltat d'espais oberts.

Vista exterior del Palau de l'Exposició

Formava part dels diferents edificis construïts per a l'Exposició Regional celebrada a València en 1909, que, en la seua majoria, van ser demolits quan va acabar el certamen. Només alguns edificis es van salvar de la desaparició i van ser reutilitzats amb altres fins, entre ells, el Palau de l'Exposició.

La construcció de l'edifici va ser assignada per l'Ajuntament de València al prestigiós arquitecte Francisco Mora Berenguer, que va haver d'erigir este Palau en només setanta dies per a complir amb la data d'inauguració de l'Exposició, el 22 de maig de 1909.

El seu estil tracta d'evocar els edificis més representatius del gòtic florit de la ciutat, integrant-se en un sol conjunt l'arquitectura civil, militar i religiosa de l'època.

|
Diferents Torres del Palau de l'Exposició

En 1995 l'Ajuntament de València va començar la rehabilitació de l'edifici. Este procés de restauració, que ha durat set anys, ha tingut com a objectiu principal respectar els elements originals, o reproduir-los fidelment, seguint els seus models inicials. Gràcies a este esforç, el Palau de l'Exposició ha recuperat tota la seua esplendor, així com gran part de les funcions per a les que va ser creat, com la celebració de recepcions, banquets i la resta d'actes protocol·laris.

L'edifici consta de dues parts: l'ala noble i l'ala del pati. S'accedix a l'interior pel vestíbul, il·luminat per un lucernari, on destaca una escala que conduïx a la planta superior. Allí es troba el Saló de Recepció o Saló Noble. Este saló deixa meravellat tothom per la bellesa de les seues vidrieres emplomades, la il·luminació de la qual oferix diferents jocs cromàtics, els seus teginats d'escaiola policroma, el seu sòl de mosaic Nolla i els alts sòcols de taulellets.

Detalls de les vidrieres

Quant al Pati, cobert per seccions mòbils d'alumini i vidre amb protecció antirreflectant, és un excel·lent espai preparat per a acollir tot tipus d'exposicions i actes. Al voltant d'este espai, el Palau compta amb altres tres salons de distintes dimensions, d'ús independent o combinat amb ell.

El Palau compta a més, amb sala de conferències, biblioteca i sales auxiliars que permeten celebrar qualsevol tipus d'acte en un marc incomparable en el que es conjuguen bellesa i funcionalitat.

Vistes de diferents espais interiors del Palau de l'Exposició