S'està cercant, espereu....

Ciutats germanades - València

Ciutats germanades

Des que l'any 1978 la ciutat de València iniciara la seua relació d'agermanament amb Magúncia, a Alemanya, el foment d'este tipus d'acostaments a altres ciutats de tot el món ha sigut una constant en el treball desenvolupat pel consistori i la Regidoria de Turisme i Internacionalització. Des de l'Ajuntament de València, la convicció que les relacions d'agermanament estrenyen la unió entre municipis i que constituïxen un element essencial per a la col·laboració mútua i l'establiment de relacions de cooperació, ha donat com a resultat que València s'haja unit a huit ciutats d'Europa, Amèrica i Àsia com són Bolonya a Itàlia, Magúncia a Alemanya, Odessa a Rússia, València a Veneçuela, Veracruz a Mèxic i Guangzhou, Xengdú i Xi’an a la Xina. La labor exercida estos anys a través de diferents visites a les ciutats germanes s'ha plasmat en el desig de tot el consistori per aprofundir en les relacions d'amistat i confiança entre ciutats, el coneixement entre elles i entre els seus integrants i per a promoure l'acostament i aconseguir intercanvis d'experiències en l'àmbit cultural, social i econòmic que afavorisquen l'enriquiment mutu.

 

Magúncia (Alemanya)

 


La ciutat de València es germana amb Magúncia, capital de Renània-Palatinat, mitjançant Acord plenari el 4 d'agost de 1978. L'11 de desembre de 1978 se signa el document d'agermanament, subscrit entre els alcaldes de les dos ciutats.
Al novembre de 2018 es van fer a València els actes de celebració del 40é aniversari de l'agermanament entre les dos ciutats.
Magúncia, bressol de la impremta a Occident, és a més la capital alemanya del vi. El seu pintoresc barri antic alberga una catedral d'arquitectura romànica i les mítiques façanes roges d'entramats amb bigues d'arquitectura barroca.

 

Bolonya (Itàlia)

 


En 1976 es va signar un Pacte d'Amistat entre ambdós ciutats, que va ser ratificat a Bolonya el 3 d'octubre de 1980.
Bolonya, una de les ciutats més ben conservades d'Itàlia, posseïx el segon barri antic medieval més gran d'Europa i els seus carrers estan plens de pòrtics, placetes i palaus.
Les dos ciutats realitzen diverses activitats conjuntes, com la col·laboració entre l'associació italiana de dany cerebral adquirit Gli Amici di Lucca i l'espanyola Nova Opció, que col·laboren des de 2015 representant obres de teatre en ambdós ciutats.

 

València (Veneçuela)

 


Les dos Valències es van agermanar mitjançant l'Acta de l'Acord d'Agermanament el 20 de març de 1982.
Compartim nom amb esta ciutat veneçolana, que, igual que la nostra, és la tercera urbs més important del país. És coneguda com la ciutat industrial de Veneçuela per la seua gran quantitat d'extenses zones productives.

 

Odessa (Ucraïna)

 


Agermanada amb València per un pacte d'amistat des del 13 de maig de 1982, és una ciutat portuària ucraïnesa, tercera per importància en este país.
Construïda sobre una antiga colònia grega, el seu marcat estil arquitectònic mediterrani l'ha portada a ser coneguda com La Perla de la mar Negra. A més, va ser escenari de “El cuirassat Potemkin”', una de les majors obres de la història del cinema.

 

Veracruz (Mèxic)

 


La ciutat de València es germana amb Veracruz (Mèxic), mitjançant Acord plenari de 27 de setembre de 1984.
La ciutat mexicana, fundada per l'espanyol Hernán Cortés, compta amb el port comercial més gran del país, banyat per l'oceà Atlàntic en el Golf de Mèxic. Ha sigut declarada quatre vegades heroica per la seua resistència davant espanyols, francesos i estatunidencs.

 

Xengdú (la Xina)

 


El 10 de maig de 2017 es va signar el memoràndum d'agermanament entre les dos ciutats.
Xengdú és la capital de la província de Sixuan, al sud-oest de la Xina. Alberga 14 milions d'habitants i és lloc natal dels ossos panda, allí es troba la Reserva Nacional Wolong, que acull 150 pandes gegants. També és una ciutat coneguda per la seua gastronomia, per ser la ciutat xinesa on es consumix el menjar més picant.

 

Guangzhou (la Xina)

 


La ciutat xinesa s’agermana amb València per un conveni d'agermanament el 29 de desembre de 2017.
Se situa al sud de la Xina, a la vora del riu Perla i de la mar Meridional de la Xina, i és un dels centres econòmics més importants de la Xina, amb abundant activitat industrial. El seu clima fa que les quatre estacions siguen molt similars a la primavera, per la qual cosa, igual que València, és coneguda com a ciutat de les flors.

 

Xi’an (la Xina)

 


Amb motiu dels actes realitzats al voltant de la Ruta de la Seda, una delegació de Xi’an va visitar València i va sol·licitar agermanar-se amb la nostra ciutat. El 24 de setembre de 2020 el Ple va aprovar el protocol d'agermanament amb la ciutat xinesa.
És coneguda per l'exèrcit de guerrers de Terracota, descobert l’any 1974 per mitjà excavacions, que transporta a l'època daurada de l'imperi xinés.
La ciutat, inici de la Ruta de la Seda, va ser capital de l'imperi en diverses ocasions i herència d'això són els seus diferents estils arquitectònics als seus carrers i edificis.

Consultar llistat de Ciutats Agermanades (Pdf 43,8 kb)