S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament acaba amb la llista d’espera de la teleassistència municipal

S'està tramitant també un nou contracte dotat amb més de nou milions d'euros que incorporarà nombroses millores

• El consistori atén un total de 6.900 persones amb este servici

02/01/2023

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha informat que el consistori ha acabat amb la llista d’espera que hi havia en el servici municipal de teleassistència. Açò ha sigut possible gràcies a haver ampliat el pressupost en 2022, la qual cosa ha permés ampliar el contracte a 900 persones més. Ara, l’Ajuntament ha tramitat el servici a tots estos usuaris i ha acabat, així, amb la llista d’espera. Segons ha destacat Isabel Lozano, el consistori atén ara un total de 6.900 persones. La conseqüència fonamental d'açò és que l'Ajuntament de València ha “fulminat” la llista d'espera que tenia el servici de teleassistència, que se situava en les 800 sol·licituds pendents.
 

La regidora Isabel Lozano ha destacat la “importància que té este servici en la millora de la qualitat de vida i l'autonomia de la gent major de la nostra ciutat. I, especialment de les que es troben en situació de vulnerabilitat, siga per edat, aïllament social o problemes de salut. Amb esta ferramenta potenciem la seua autonomia personal i la del seu entorn, i així facilitem la permanència en el seu domicili el major temps possible, mantenint per ells mateixos el control de la seua vida”.

“A més, cal recordar que el govern de Joan Ribó ha ampliat les persones destinatàries que poden beneficiar-se d’este servici de teleassistència; i és que, a més de les persones majors de 65 anys, les persones amb diversitat funcional de més 18 anys que, tot i tindre cobertes les seues necessitats bàsiques d'habitatge, alimentació, higiene personal i domicili, estiguen vivint soles o amb altres persones d'idèntiques característiques, també l’estan rebent”.

La teleassistència municipal és una prestació social que, a través d'una línia telefònica (fixa o mòbil) compatible amb el sistema, i amb un equipament de comunicacions i informàtic específic, permet a les persones majors i/o “persones amb discapacitat o diversitat funcional”, posar-se en comunicació amb un Centre d'Atenció, amb personal especialitzat, per a donar una resposta adequada a la demanda plantejada, bé per si mateix o mobilitzant altres recursos humans i materials.

A més, cal assenyalar que els resultats de les enquestes de satisfacció del servici de teleassistència han donat una resposta, per part de les persones beneficiàries, de 100% de satisfacció i cap queixa tramitada.

Nou contracte dotat amb més de 9 milions d’euros

D'altra banda, Isabel Lozano ha avançat que en este moment s’està preparant una nova contractació per a l’any 2023 que ampliarà el nombre de terminals a 10.000 (un 31% més); incorporarà noves figures professionals en l’atenció de les persones beneficiàries; garantirà que cap persona haja de pagar el cost de la instal·lació independentment de la companyia telefònica que tinga, eliminant el requisit de tindre telèfon fixe a casa; es posaran en marxa nous programes pilot dintre d’este àmbit (un de teleassistència sociosanitària i altre de respir familiar), accions contra la soledat no desitjada i activitats d’envelliment actiu entre altres novetats que es duran a terme en el nou contracte.

“L’aposta per tindre un servici de teleassistència molt potent prové de la necessitat de la població cada vegada més envellida, el desig de romandre a casa el major temps possible i l’escassetat de recursos alternatius d’altres administracions per a cobrir esta necessitat. Esta situació es veu reflectida en el rècord de sol·licituds que s’han rebut l’any 2022, arribant a la xifra de 2.000 instàncies, destacant els Centres Municipals de Servicis Socials que més han tramitat els de Patraix i Campanar”, ha dit Isabel Lozano.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano