Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

1127 Ciudad Educadora - València

Vés enrere 1127 Ciudad Educadora

Volver

El Dia Internacional de la Ciutat Educadora comptarà amb activitats obertes a la ciutadania

Maite Ibáñez destaca entre altres activitats el Ple extraordinari infantil i la presentació del projecte “Explora el teu barri!”

• Cartell Ciutat Educadora

27/11/2022

Amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora que se celebra el pròxim 30 de novembre, la regidoria d'Educació ha elaborat un conjunt d'activitats obertes a la ciutadania que es prolongaran fins al dia 12 de desembre, amb l'objectiu de convertir la ciutat i l'espai urbà en un agent educador.
 

És el seté any que València, membre l'Associació Internacional de Ciutats Educadores des dels seus orígens, celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Esta iniciativa perseguix que els ajuntaments exploren les possibilitats educatives de les ciutats, entenent l'educació com un procés continu que transgredix els espais tradicionals.

La present edició, sota el lema “La Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats”, pretén ser “un instrument de reflexió i acció per a continuar situant l'educació com a gran palanca per a corregir desigualtats i generar benestar”, ha afirmat la regidora d'Educació, Maite Ibáñez.

El programa d'activitats inclou: el Ple extraordinari infantil; l'exposició dels treballs de la campanya “Per una ciutat en convivència”, amb el lema “València Capital Mundial del Disseny 2022” al costat de l'Àgora València en la Plaça de l'Ajuntament; una ruta amb perspectiva de gènere o la presentació final del projecte “Explora el teu barri!” en Espai Jove VLC i el repartiment de la publicació que, a manera de fanzine, s'ha editat del programa.

El dimarts 30 al matí tindrà lloc el Ple extraordinari infantil, en el qual una representació de l'alumnat de la ciutat tindrà l'oportunitat de presentar diverses propostes de millora dels barris i pobles de València. Intervindrà alumnat dels centres CEIP Rafael Mateu Cámara, CEIP la Fonteta, Centre Juan Comenius i el Col·legi Vedruna Sagrat Cor. En total participen 123 alumnes i 11 docents, que exposaran les seues peticions als regidors de les diferents àrees. Es tractaran assumptes com la mobilitat sostenible i espai públic, l'ecologia urbana, els equipaments culturals, les zones esportives i parcs o la neteja dels barris.

En finalitzar el ple gaudiran de l'actuació de la Coral Juan Bautista Comes, del Conservatori Municipal de Música Jose Iturbi.

D'altra banda, el dia 29 es presentaran els resultats del projecte “Explora el teu barri!”, a les entitats participants, famílies, professorat i públic en general, “perquè els centres educatius o les associacions coneguen este recurs i el puguen utilitzar”, ha explicat Maite Ibáñez. Es tracta d'un projecte educatiu en el qual, mitjançant un joc d'exploració de l'entorn urbà, es creen accions que motiven als participants a conéixer i registrar els recursos culturals que tenen més pròxims. L'activitat va plantejar una sèrie d'activitats participatives i creatives que interactuen amb el seu entorn amb la finalitat d'investigar i conéixer recursos culturals, com biblioteques, teatres, museus o centres juvenils, a més d'espais com horts o places, i a nivell veïnal, com a associacions o comerciants, partint dels interessos i els coneixements dels xiquets, xiquetes o adolescents. L´activitat s'ha realitzat en barris i pobles com Campanar, Patraix, Benimaclet, Ciutat Vella, Orriols, Olivereta, Cabanyal, Ruzafa, Pobles del Nord o La Torre.

A més, la regidoria d'Educació ha elaborat un audiovisual amb la lectura de la carta de ciutats educadores per part dels xiquets i xiquetes dels col·legis municipals Fernando dels Rius, Benimaclet i Santiago Grisolía.

També s'organitza un recorregut per espais emblemàtics de València des d'una visió que destaca el paper de la dona al llarg de la història de la ciutat. En diferents parades, es relaten aspectes relacionats amb històries, anècdotes, personatges, etc. vinculades a la vida de les dones.

Consulta tota la programació en el següent enllaç.

https://educacio-valencia.es/dia-de-la-ciutat-educadora-2022/

Recursos multimedia

Maite Ibáñez