Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Protocolo buenas prácticas Mercado Central turistas - València

Vés enrere Protocolo buenas prácticas Mercado Central turistas

Volver

València posa en marxa el Protocol de Bones Pràctiques del Mercat Central

• Mercat Central

13/06/2024

  • L'Ajuntament ha elaborat este document per a guies de turisme a la ciutat
  • El seu objectiu principal és millorar la qualitat dels servicis relacionats amb el turisme i el Mercat Central
  • Entre altres mesures, es recomana evitar les visites i explicacions a l'interior del recinte amb grups de més de 10 turistes
  • El text s'ha desenvolupat conjuntament entre les Regidories de Turisme i Mercats

El Protocol de Bones Pràctiques del Mercat Central pretén servir de base i orientació a clientela, turistes i comerciants sota uns paràmetres de qualitat. La regidora de Turisme, Paula Llobet, ha assegurat que “contribuirà a garantir la convivència del turisme amb l'activitat comercial d'este espai catalogat com un Bé d'Interés Cultural (BIC)”.

D'altra banda, l'edil de Mercats, Santiago Ballester, ha assenyalat la col·laboració entre les dos àrees del govern municipal, Turisme i Mercats, per a desenvolupar el protocol. “L'objectiu és compaginar les visites dels turistes, a un dels tresors culturals i arquitectònics que tenim a la ciutat, amb el bon funcionament del Mercat Central”, ha ressaltat.

El turisme a la ciutat està obrint noves portes en l'evolució dels centres urbans. “En un marc on les noves tendències turístiques permeten acréixer l'interés per esta mena d'equipament urbà és primordial l'existència i aplicació d'este protocol per a dur a terme un model turístic sostenible a la nostra ciutat”, ha afirmat Llobet.

La regidora destaca que “amb este Protocol de Bones Pràctiques del Mercat Central de València pretenem contribuir a la seguretat i la sostenibilitat del turisme a la ciutat. Volem que tant els comerciants del mercat com els guies Oficials de Turisme puguen fer el seu treball en les millors condicions possibles i que els turistes puguen gaudir d'una experiència autèntica i de qualitat”.

Estes bones pràctiques garantiran la qualitat de visites guiades, a més de protegir l'ús de l'espai per a afavorir el correcte desenvolupament de l'activitat i evitar possibles col·lapses dins del recinte per l'afluència de visitants. Les i els guies de turisme juguen un paper fonamental en este àmbit, ja que són el primer contacte entre la persona visitant i la destinació turística.

En este sentit, per a un correcte funcionament i coexistència, estos hauran de portar un identificatiu que acredite la seua habilitació d'acord amb la normativa vigent. A més, el protocol també estableix que hauran de realitzar l'explicació històrica del mercat fora del recinte, a una distància raonable d'uns 5 metres de manera que no obstaculitze l'entrada. Es recomana evitar fer visites i explicacions en el seu interior a grups de turistes, entenent-se que un grup suposa un número superior a 10 persones, on s'inclou el guia turístic.

El document també contempla mesures com evitar recórrer els corredors en grup, no tocar el gènere i respectar l'activitat de venda i a la clientela. Es podran realitzar fotos als llocs excepte aquells en què conste una indicació que no ho permeta. A més, s’indica que s'han de deixar lliures les escales d'accés, així com les rampes i els passamans, i no obstaculitzar la circulació en els corredors, per la qual cosa es prega que no es detinguen en grups que impedisquen el pas de les persones. També es prohibeix tirar desaprofitaments en els llocs no habilitats a este efecte.

“Amb totes estes mesures pretenem que els visitants gaudisquen d'una experiència de qualitat en el Mercat Central, que coneguen la seua arquitectura, els nostres productes locals i la nostra manera de viure, però també que siguen respectuosos amb el nostre patrimoni i amb els venedors i clients del mercat, per a esta joia continue sent un lloc agradable per a comprar, visitar i gaudir”, ha emfatitzat Paula Llobet.

Recursos multimedia

Paula Llobet