S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament aprova una inversió de 172 milions € per a comprar 215 autobusos elèctrics i híbrids i renovar les infraestructures de l'EMT

• Un autobús de l'Empresa Municipal de Transports

14/06/2024

  • El Pla Inversor aprovat per l'ajuntament reconvertirà la flota de la companyia de transports, que serà pràcticament neta en 2028
  • L'edat mitjana dels autobusos municipals se situarà en 6’55 anys, al nivell d'altres grans ciutats espanyoles.
  • EMT València adequarà totes les instal·lacions i comptarà amb 167 punts de càrrega de vehicles elèctrics.
  • “Apostem per la plena sostenibilitat i per un transport públic referent i eficaç”, ha afirmat el president de l'EMT, el regidor Jesús Carbonell

“L'any 2028 EMT València serà molt diferent i haurà fet un pas de gegant cap a la plena sostenibilitat. Comptarà amb una flota de 527 autobusos, dels quals 215 seran totalment nous, elèctrics i híbrids d'última generació, i dotats amb els més recents avanços tecnològics”. El regidor de Mobilitat i president de l'EMT, Jesús Carbonell, ha anunciat este divendres la inversió prevista per l'empresa municipal, que permetrà millorar els recursos i instal·lacions. “En 2028, s'haurà retirat un total de 185 busos, dels més antics, s'hauran adequat totes les instal·lacions per a acollir la totalitat dels vehicles, s'hauran millorat les freqüències, i la companyia municipal comptarà amb 167 punts de càrrega per als busos elèctrics”, ha afegit l'edil.

Amb estos objectius, l'ajuntament ha aprovat hui un pla d'inversions per a l'Empresa Municipal de Transports, per als anys 2024 a 2028, per un import total de 171.758.554 euros, la major part dels quals seran per a renovar la flota. Al llarg del 2024, arribaran a EMT València 26 autobusos elèctrics i 31 híbrids, 57 en total. En 2025 s'adquiriran altres 41 autobusos, 45 en 2026, 39 en 2027 i 33 en 2028. En total, 215 nous autobusos, amb una inversió pròxima als 118’3 milions, dels quals 145 seran estàndard i elèctrics, 66 articulats i híbrids i 4 minibusos.

Reduir l'edat mitjana de la flota

La inversió permetrà reduir considerablement l'edat mitjana de la flota d'EMT, que actualment se situa en 9,85 anys, i que en 2028 serà de 6’55 anys, “al nivell d'altres grans ciutats espanyoles”, ha subratllat el regidor. La companyia municipal comptarà en eixe moment, segons les previsions, amb un total de 167 autobusos elèctrics i 320 híbrids, és a dir, que el 31,7% dels autobusos seran elèctrics, un 60,7% híbrids i només un 7,6% dièsel. Pràcticament el total de la flota serà neta i EMT passarà dels 497 vehicles actuals a 527.

El president de l'EMT ha explicat que el muntant principal de les inversions “va destinat a la compra d'autobusos elèctrics perquè, com hem dit des d'un principi –ha subratllat- apostem per la plena sostenibilitat, i per un transport públic eficaç i respectuós amb el medi ambient i amb la nostra ciutat i el nostre entorn”. Carbonell ha afegit que “no volem detindre'ns només ací, sinó que volem una EMT a ple rendiment, que funcione sense traves i que es convertisca en un servici públic essencial per als nostres ciutadans i usuaris en general. Per això, este Pla d'Inversions d'EMT contempla també un capítol destacat per a adequar totes les nostres infraestructures pel bé de la mobilitat pública”, ha explicat.

Fins a l'any 2028, el Pla d'Inversions contempla 23’4 milions d'euros en l'adequació de les instal·lacions de l'EMT per a poder incrementar el nombre de llocs de recàrrega elèctrica dels autobusos, així com la potència elèctrica i les places d'aparcament disponibles.

De fet, EMT València va anunciar recentment la construcció d'un nou depòsit a Safranar, comunicat amb les actuals instal·lacions de Sant Isidre, i amb capacitat per a més de 70 vehicles nous. En 2028 la companyia passarà dels actuals 22 punts de càrrega per a autobusos elèctrics a 167 punts, repartits al 50% entre els depòsits Nord i de Sant Isidre. La potència elèctrica d'estes instal·lacions passarà dels dos megavats actuals a deu. Finalment, fins a l'any 2028, es destinaran altres 30 milions d'euros per a inversions recurrents, com ara llicències, evolutius, manteniments o reformes puntuals.

“Este és el primer pla d'inversions estratègic i plurianual d'esta envergadura en la història d'EMT València, per un total de 171.758.554 milions d'euros, i contrasta amb les dotacions executades durant les dos legislatures anteriors”, ha argumentat el regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell. Segons les dades del delegat, “entre els anys 2016 i 2023, l'anterior govern municipal va invertir 130 milions d'euros, és a dir 40 milions menys, i pràcticament en el doble de temps. La inversió dels anteriors gestors de la companyia municipal va ser de 16’3 milions cada any, mentres que ara serà de 34’3 anualment. L'augment inversor és del 111%”.

“Nosaltres tenim un pla ambiciós i estratègic a curt i mitjà termini, que és, al mateix temps, una clara visió de futur per a la companyia. En canvi, l'anterior equip de govern treballava sense plans específics, amb grans vaivens en les inversions. El nostre projecte és sòlid i estable, perquè estem plenament decidits a convertir a l'EMT en referent del transport públic i sostenible a la ciutat. És el nostre objectiu i el nostre deure, i és a més un compromís amb els nostres ciutadans i amb els nous temps que exigixen una mobilitat pública eficaç i que contribuïsca el màxim possible a la preservació del medi ambient”, ha conclòs Carbonell.