Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Proyecto Europe FEEL - València

Vés enrere Proyecto Europe FEEL

Volver

València treballa amb les ciutats europees d'Energy Cities en la promoció de la suficiència energètica i la sostenibilitat

• Una imatge de la trobada en Besançon.

07/06/2024

  • València Clima i Energia participa en l'Esdeveniment de Capacitació del Projecte FEEL en Besançon sobre polítiques públiques per a afavorir la frugalitat
  • La trobada ha sigut organitzat per Energy Cities, en col·laboració amb les autoritats de Besançon i l'Agència Francesa de la Transició Ecològica

L'Ajuntament de València, a través de la Fundació municipal València Clima i Energia ha participat en una trobada de capacitació del projecte Interreg Europe FEEL (Frugality and Energy Efficiency for Local Communities), celebrat a la ciutat francesa de Besançon, al costat d'experts i representants de diverses ciutats europees per a intercanviar coneixements i experiències sobre solucions de baixa tecnologia i polítiques de frugalitat energètica.

Durant les jornades, els representants de València han posat en comú juntament amb els seus socis europeus, la implicació de les respectives comunitats locals, la regeneració urbana i les solucions de baixa tecnologia aplicades a edificis públics i escolars.

La primera jornada va començar amb una benvinguda a càrrec de l'alcaldessa de Besançon, Anne Vignot, seguida d'una introducció per part d'Energy Cities, on es van discutir els conceptes clau i objectius del projecte FEEL. Posteriorment, es van realitzar sessions temàtiques en les quals es van explorar diverses iniciatives locals rellevants i es van debatre diferents enfocaments per a la implicació ciutadana.

Un dels moments destacats va ser la sessió inspiradora sobre com redactar un pla de frugalitat, amb presentacions de ciutats que han implementat amb èxit estes polítiques. A més, es va discutir el panorama europeu actual quant a la frugalitat i les solucions de baixa tecnologia, amb perspectives polítiques i testimoniatges de representants locals.

Besançon és un exemple d'urbanisme transitori i economia circular i durant la visita ha mostrat com a exemple la renovació de l'‘Edifici N’, un equipament de la Universitat de Franche-Comté, o les “illes de frescor” intervencions mitjançant solucions basades en la naturalesa en zones emblemàtiques del centre històric, dissenyades per a combatre l'efecte “illa de calor”.

La participació de València Clima i Energia en este esdeveniment reafirma el compromís de l'Ajuntament de València amb l'adopció de solucions frugals i la seua integració en polítiques públiques que promoguen la suficiència energètica i la sostenibilitat urbana.

Sobre el Projecte FEEL

El projecte FEEL (Frugality and Energy Efficiency for Local communities) té com a objectiu promoure solucions de baixa tecnologia i pràctiques de frugalitat energètica en comunitats locals de tota Europa, fomentant la cooperació i l'intercanvi de bones pràctiques entre ciutats. Cofinançat pels fons FEDER de la Unió Europea, té un pressupost de dos milions d'euros i una duració de quatre anys. A més de València, participen institucions de Lorient (França), Bistrita (Romania), Frederikshavn (Dinamarca); la Regió de Ligúria (Itàlia), Cork (Irlanda), Mazovia (Polònia) i de l'Agència d'Energia del Nord de Suècia.